Kulturell vandring i fortidens spor

Guidet rundtur i Sokndal
July 23, 2010
Programmet for Egersund Visefestival er klart
February 9, 2011

Kulturell vandring i fortidens spor

Dalane Opplevelser tar deg med på en vandring i fortidens spor. Turen går hver torsdag i juli fra Egersund Turistinformasjon kl 10.00. Turen går langs Fotlandsfossen, videre over Ege til Gjermestad Gard. Her kan en få smaksprøver av lokale produkter som honning, saft etc. Deretter vandrer vi til St. Olavsormen før turen avsluttes ved Gamle Maurholen Stasjon. Her er det utstilling av glasskunst og grafikk av anerkjente kunstnere.

HVER TORSDAG I JULI
3-timers tur som begynner og slutter på Gruset – Egersund
og gir deg biter av

”Kulturell vandring i fortidens spor”
Vandring på St. Olavsormen og langs den gamle jærbanen

Kl 10.00 avreise fra Gruset Egersund

Vi starter med å kjøre langs Eigersunds hemmelige foss, Fotlandsfossen og får høre om laksetrappene og fiskefeberen. Her ble det drevet laksefiske i stor skala på 1800-tallet og engelskmenn kom i hopetall. Turen går videre om Tengesdal og over Ege.

Vi stopper på Gjermestad gard som selger egenprodusert saft og syltetøy. Vi får smaksprøver, før vi vandrer til St. Olavsormen, som en gang var bunnen i en stor smeltevannselv under isbreen i siste istid. Nå slynger sandormen seg flere kilometer og vi kan gå på den! Sagn og fortellinger om dannelsen til fenomenet St. Olavsormen. Ca 20 minutters gange hver vei i kulturbeite for sau og på grusvei. Litt ulendt men relativt flatt.

Gamle Maurholen stasjon lå langs den gamle jærbanen mellom Egersund og Hellvik. Dette var togstasjonen for beboerne på Nordre Eigerøy til Øybuen ble landfast i 1951. I dag er det utsalg av grafikk av anerkjente kunstnere og egenprodusert glasskunst. Det blir demonstrasjon av spennende glassproduksjon. Tid til å kjøpe kaffe og enkel servering.
Det er en flott tur å gå tilbake til Egersund langs den gamle jærbanen, 7 km på fredelig grusvei, eller bli med tilbake til Egersund på bussen.

Vi er tilbake på Gruset, Egersund kl 13.00

NB! Ta med gode tursko/støvler og regntøy hvis været er utrygt.
Ca 2 x 20 minutters gåtur i kulturbeite.

Comments are closed.