En eksklusiv båtreise til Dalane Blues Festival!

Opplev Egersund og Sogndalstrand på sykkel
November 8, 2012
Dalane Bluesfestival
May 4, 2013

En eksklusiv båtreise til Dalane Blues Festival!

En eksklusiv båtreise til Dalane Blues Festival!

Polert mahogny, dype skinnsalonger og messing!

Å arrangere festival er en sammensatt opplevelse, det vet alle dere som på en eller annen måte har deltatt i dette. Man ønsker seg en strømlinjeformet festival med de rette artister, flaks med været, fornøyde publikummere, få interne konflikter osv, osv. I tillegg tilstreber man seg det å finne den ene faktor som gjør akkurat vår festival ennå litt mer attraktiv! Alle ønsker å fremstå som interessante og spennende og fremheve sin egenart. Det å tenke med ”hjertet”, det å virkelig få frem at nettopp vi kan tilby noe bra er kanskje viktigere enn noen gang, spesielt med tanke på hvor mange kulturelle aktører som finnes i dag. For oss i Egersund blir det i denne anledning naturlig å rette fokus på vår maritime beliggenhet som nærmeste nabo til Nordsjøen!

Fordi! Dersom man iakttar Dalane Blues Festival fra et publikumsmessig perspektiv håper vi årets storsatsing, nemlig samarbeidet med initiativtakerne bak båten Gamle Salten vil virke som et forlokkende tilbud. Publikum gis anledning til å ”mønstre” på Bluesbåten i Stavanger havn fredag 26. mai, deretter nyte båtturen langs Jærens vakre kyst og til slutt ankre opp i Egersund havn klar for stemningsfulle maidager.         NB! Det gis også anledning til å leie lugar mens båten ligger til kai i Egersund. For mer informasjon om alt dette – Se www.dalaneblues.com

For dere som ikke har inngående kjennskap til “Gamle Salten” kan vi nevne at den regnes som et av Norges fineste og best bevarte veteranskip. Den er en ekte utgave av 50-årenes kystruteskip som i lengre perioder betjente hurtigruten Bergen – Kirkenes. Som “Salten Dampskibselskab`s” stolte flaggskip var den et særdeles vakkert skip  som nå er tilbakeført til fordums glans. I 1995 ble skipet overtatt av veteranbåtentusiaster i Stavanger, og fikk straks status som verneverdig av Riksantikvaren som betraktet skipet som et nasjonalt klenodium.

Dalane Blues Festival arrangerer også 3 bluescruise mens båten ligger til kai i Egersund. Fredag kveld går turen ut i Egersunds vakre skjærgård. Svenske Bottleneck John varter da opp med autentisk gammel og god delta & countryblues samt enkelte negro Spirituals. Alt etter prinsippet- The blues ain´t nothin´ but a good man feelin´bad…                       Lørdag ettermiddag forlater båten kai med kursen staket ut mot Rekejord. Dette er en gammel fiskerihavn i Sokndal som er Egersunds nabokommune. Underveis vil den svenske duoen Good Stuff sette deg i den rette stemning! Med piano og slidegitar spiller de stødig juke-joint blues! Dette er en smakfull setting med elementer fra soul, tidlig jazz pluss en og annen spiritual på repertoaret. Ved ankomst Rekefjord vil det foregå ulike aktiviteter beregnet på både barn og voksne.

“Gamle Salten” har blitt svært godt mottatt, og på kort tid er den blitt et ettertraktet cruisetilbud i Rogalands fjorder. Et cruise med “Gamle Salten” representere noe spesielt og vekker minner fra 50-årene. Polert mahogny, dype skinnsalonger og messing skaper den perfekte rammen for den som ønsker å spandere en helt spesiell opplevelse på seg selv eller sine venner.

Fra festivalledelsen, mannskapet og betjeningen legges det stor vekt på at servicen skal være den aller beste under årets Bluescruise og under årets festival.

Vel møtt hilsen styret i Dalane Blues Festival

For mer informasjon se: www.dalaneblues.com

Comments are closed.